Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg eritrit 
  • 4 db tojás
  • 20 dkg durumliszt
  • 1 sütőpor
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 dl tej
  • 1 zacskó fagyasztott meggy


Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk.

2. Tojássárgájába rakom az eritritet kikeverem.

3. Majd hozzáadom a kókuszolajat,tejet,lisztet és a sütőport.

4. Fehérjét felverem habbá,majd fakanállal lágyan a masszához adom.

5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntőm a masszát.

6. Kiolvasztott meggyet beleszorom.

7. Előmelegített sütőben 190fokon alsó-felsőn addig sütőm amíg barna nem lesz a teteje.(Egy fogpiszkáló segítségével néha szúrom ha már nem ragad rá akkor kész)


Lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg durumliszt
  • 140 g kefír 
  • 3-5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 dl kókuszolaj
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál só


Elkészítés:

1. Belemérünk mindent egy tálba és összekeverjük.Majd éjszakára betesszük a hűtőbe.(Ha a tálnak nincs teteje akkor takarjuk le fóliával)

2. Másnap a tésztát olajban megsütjük.Ízlés szerint bármi mehet rá.

3. Hűtőben a tészta 1 hétig eláll.


Gofri

Hozzávalók:

  • 40 dkg durumliszt
  • 400 ml tej

  • 4 db tojás
  • 4 ek vaj (Rama)
  • 3 cs Update1 Vanília Sweet
  • 1 cs sütőpor


Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban.Az olvasztott vajat,tejet és a tojást egy másik tálban felvertem.

2. A folyékony hozzávalókat összedolgoztam a száraz hozzávalókkal.Addig keverem amíg jó sűrű de kissé folyós masszát kaptam.(Ha nem lesz annyira folyós akkor nyugodtan adj hozzá egy kis tejet)

3. A gofrisütőt kikenem kókuszolajjal és adagonként kisütöttem.

4. A tetejét megkentem Diablo fehércsokis mogyorókrémmel.(cukormentes)


Durum pizza

Hozzávalók:

  • 1 kg durumliszt
  • 4,5 dl langyos víz
  • 2 dl kanál olívaolaj
  • 2-4 teáskanál só
  • 5 dkg élesztő


Elkészítés:

1. Egy kisebb tálban keverj el 2 dl langyos tejben,1 púpozott teáskanál lisztet,morzsold bele az élesztőt.15 percig hagyd pihenni szobahőmérsekleten.

2. A lisztet szitáld át,add hozzá a sót ízlés szerint.Csinálj egy lyukat a közepébe.

3. Öntsd a lyukba a felfuttatott élesztőt,a 2 evőkanál olívaolajat,majd öntsd hozzá fokozatosan a 4,5 dl vizet.Dagaszd legalább 10 percig.Akkor jó a tészta,ha tapintásra enyhén nedves,de a dagasztás közben nem ragad hozzá a tál széléhez.

4. Egy tálban meleg helyen 2 órát hagyd állni.Majd formálj belőle 7 db gombócot és nyújtsd ki őket.

5. Ízlés szerint bármilyen pizzát csinálhatunk.Előmelegített sütőben 220 fokon (alul-felül,légkeverés) 15-20 percig sütjük.



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el